Let op! U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunning- en prospectusplicht voor deze activiteit.
PROFESSIONEEL
Lees de uitgebreide brochure en het AFM informatiedocument over de mogelijkheden, het rendement en de risico’s. Vul uw gegevens in en u ontvangt de brochure en het AFM informatiedocument.
Download de brochureDE OBLIGATIE VAN THE SANDT BV
Beleggers kiezen vaak voor obligaties vanwege de lage opbrengsten van spaargeld en de risico’s boven het depositogarantiestelsel.
NA INSCHRIJVING
Ontvangst van het contract
Na uw inschrijving ontvangt u twee exemplaren van het contract.
Contract retourneren
Onderteken één exemplaar en stuur deze terug. Het andere exemplaar houdt u voor uw administratie.
Bevestiging deelname
Na ontvangst van het getekende contract en de betaling, ontvangt u een bevestiging van uw deelname.
Persoonlijke begeleiding
U krijgt een persoonlijke accountmanager toegewezen die u begeleidt met nieuwsbrieven, updates en direct contact.
Investeren in vastgoed voor particulieren
Investeren in vastgoed is de laatste jaren erg populair geworden. Dit heeft natuurlijk te maken met de interessante winsten die behaald kunnen worden met vastgoedinvesteringen. Daarnaast is het erg toegankelijk geworden voor particulieren. Ook bij The Sandt BV willen wij investeerders bekend maken met een toegankelijke manier van investeren. Een vastgoedinvestering biedt op de langere termijn veel hogere winsten door enerzijds de opbrengst van huur en anderzijds de meerwaarde van het vastgoed. Wij geven graag een duidelijke uitleg zodat iedereen meer kennis krijgt om zich te ontwikkelen als een vastgoedinvesteerder.
Waarom geld investeren in vastgoed?
Voor veel mensen zal investeren in vastgoed een stap zijn om beter om te gaan met spaargeld of gerealiseerd vermogen. Het rendement op de lange termijn is natuurlijk veel gunstiger. Vermogende particulieren kiezen nu voor vastgoed als investering, omdat vastgoed zich heeft bewezen als een waardevaste belegging om het gerealiseerde vermogen veilig te stellen voor onverwachte bewegingen in de markt.
Er zijn echter ook andere redenen om te investeren in vastgoed:
- Een vastgoedinvestering is in staat u op lange termijn meer rendement op te leveren dan investeringen welke gebaseerd zijn op markt speculaties.
- Vastgoed word gezien als een veilige belegging, dat wil zeggen dat er minder risico’s aan verbonden zijn dan beleggingen waarbij de onderliggende waarde afhankelijk is van meerdere markt factoren waaronder het aspect van vraag en aanbod.
- Een vastgoedinvestering kan men gebruiken om vaste inkomsten te genereren. Dit is een bewezen manier om het risico in de vorm van volatiliteit te verminderen.
- Vastgoed investeringen behoren zich op dit moment bij de meest gebruikte beleggingen die men doet om zich in te dekken tegen de huidige marktomstandigheden. Het heeft een groot potentieel, omdat er wereldwijd een behoefte is aan goede huisvesting want wonen en werken behoort nog steeds tot een van de belangrijkste primaire levensbehoeftes.
Beleggen in vastgoedfondsen
Voor particulieren met vermogen, maar onvoldoende voor een individuele vastgoed aankoop, is investeren in een vastgoedfonds een goed alternatief. Men kan bijvoorbeeld met vastgoed obligaties investeren in verschillende vormen van vastgoed. Het grote voordeel is dat men als investeerder voldoende kan spreiden over verschillende investeringen. Het nadeel van beleggen in vastgoedfondsen is dat men als particulier minder zeggenschap hebt over de ontwikkeling van de beleggingen en zelf dus minder controle over hebt. Daar komt bij dat u ook meer risico loopt door de grote schaal waarop deze beleggingen vaak worden aangeboden.
Beleggen in vastgoed obligaties
Vastgoed obligaties zijn beleggingen in onroerend goed. Als particulier hoeft men dus niet zelf vastgoed te aan te kopen. Investeringen lopen via wel of niet beursgenoteerde vastgoedfondsen. Het type vastgoed kan variëren van winkelcentra, vakantiewoningen of kantoorpanden. Via soortgelijke fondsen leen men geld uit aan een projectontwikkelaar of een vastgoedinvesteerder in de vorm van een lening , die aan het einde van de looptijd de hoofdsom terug betalen inclusief eventueel behaald rendement. Met deze investering kun men dus niet alleen profiteren van een toename van het waarde potentieel op vastgoed gebied, maar ook van het rendement op de lening. De rente op de obligaties hangt af van de rente die de ontvanger hiervoor kan krijgen.
Voordelen vastgoed obligaties
- Lage risico’s. De rente op een vastgoed obligatie is gebonden aan de looptijd en daarmee stabieler dan bij andere beleggingscategorieën.
- De rente op een vastgoed obligatie is vaak vooraf bekend, waardoor men op korte termijn een goede inschatting van het verwachtte resultaat kunt bepalen.
- Concurrentievoordeel: als men vóór andere investeerders in de positie bent om onderdeel uit te maken van een specifiek vastgoedproject, dan kun men profiteren van alle elementen die dit specifieke vastgoed project bezit en hiermee een voordeel kan behalen welke andere investeerders niet hebben.
- Er kan in vergelijking met kleinere bedragen geïnvesteerd worden in de door u gekozen categorieën. Om een voorbeeld te geven kost een woning soms een enkele honderdduizenden euro’s. Bij aankoop van vastgoed obligaties is dit soms al mogelijk vanaf tienduizend euro.
Nadelen vastgoed obligaties
- Het rendement op een vastgoedobligatie is gebonden aan een looptijd en daarmee minder gevarieerd dan bij andere beleggingscategorieën.
- De risico’s van vastgoedobligaties zijn gelijk aan de risico’s van vastgoed wanneer u dit zelfstandig zou aankopen.
Aandelen of obligaties?
Aandelen en obligaties zijn verschillend manier van beleggen. Men kan een aandeel kopen via het aandelenbeurs circuit of bijvoorbeeld via een effectendepot bij de bank. Deze optie is veelal gebonden aan bescherming van uw geld. Daarnaast zijn er ook nog andere vormen van beleggen zoals vastgoed, private equity, commodity’s etc. Deze varianten kan men in staat stellen om meer te verdienen dan alleen op de beurs. Bij de aankoop van aandelen zitten vaak meer risico’s, omdat de stijgingen en dalingen erg volatiel kunnen zijn en niet volledig voorspelbaar zijn. Het grootste verschil tussen een aandeel en een obligatie is de juridische constructie, bij het houden van een aandeel ben u als aandeelhouder voor 100% verantwoordelijk voor alle geldende risico’s en bij een obligatie bent u een schuldeiser en dan zijn de risico’s anders verdeeld.